Tallet er ikke 10.000, det er 16 millioner!

De siste dagene har handlet om tallet 10.000. Politikere som ønsker å framstå som gode og menneskekjære sier 10.000. Både de og alle mediene som går i takt later som om dette handler om flyktningekatastrofen i Syria. Men ikke en eneste av disse humanistiske politikerne har sagt et eneste ord om å stoppe krigen i Syria. Det er et nedverdigende spill for galleriet, og i mens dør folk i hopetall og nye hundretusener flykter fra imperiets kriger. Bare krigen i Jemen, som ingen i Norge protesterer mot har drevet 500.000 på flukt. Uten at menneskevennene sier et ord.

Hvorfor flyktningekatastrofe?

Vi ser hjerteskjærende scener fra Middelhavet og fra havet rundt Indonesia. Båtflyktninger i titusentall våger livet i noen vrak av noen båter. Menneskesmuglere gjør stor forretning og tusener av flyktninger dør. Klart vi ønsker å gjøre noe! Men for å gjøre noe må man prøve å skjønne problemet. Flyktningekatastrofen er ingen naturkatastrofe.

Les mer: Tallet er ikke 10.000, det er 16 millioner!

Nepals statsminister: Frykter 10 000 døde etter jordskjelvkatastrofen

Utstyrsmangel: Graver ut overlevende med hendene
Snart matkrise for 1,4 millioner

FN frykter at så mange som åtte millioner mennesker er berørt i den katastroferammede nasjonen.

Hjelpearbeidere fra hele verden har hørt Nepals rop om hjelp, men fortsatt uteblir mye av nødhjelpen, og fåtallet har klart å komme seg inn i det katastroferammede fjellandet.

Tirsdag formiddag sier landets statsminister at han frykter at så mange som 10 000 menneskeliv kan være tapt etter lørdagens jordskjelvkatastrofe, skriver Reuters.

Les mer: Nepals statsminister: Frykter 10 000 døde etter jordskjelvkatastrofen

– Avstemningen er helt i tråd med folkeretten

Russlands president Vladimir Putin er uenig med Norge, USA og store deler av Vesten.

Et klart flertall har stemt for innlemmelse i Russland i folkeavstemningen på Krim-halvøya søndag. Etter at rundt 50 prosent av stemmene er talt opp, sier rundt 95 prosent av velgerne ja til å bli en del av Russland.

Alternativet var å gjeninnføre grunnloven fra 1992. Dette ville innebære en langt større grad av indre selvstyre enn i dag. Russlands president Vladimir Putin rykker søndag ut for å forsvare den omstridte avstemningen.

Les mer: – Avstemningen er helt i tråd med folkeretten

Hvem er den mystiske mannen med skjegget?

Bildene som ikke beviser at «grønne menn» er russiske elitesoldater.

(Dagbladet): Den mystiske mannen med skjegg dukker opp på flere av bildene fra Øst-Ukraina den siste tiden. Det samme gjør lagkameratene.

Tungt utrustet, velorganisert og i front der det skjer - gjengen angriper politistasjonen i Kramatorsk, okkuperer bystyrehallen i Slavjansk, overtar politistasjonen i Slavjansk, og organiserer selvforsvar langs veiene i utkanten av byen.

Beviser ingenting

Ukrainske myndigheter mener å ha fotobevis for at gruppen egentlig tilhører de russiske spesialstyrkene. New York Times gjengir det de hevder å være bildebevisene, og skriver at amerikanske myndigheter oppfatter disse som troverdige bevis.

Les mer: Hvem er den mystiske mannen med skjegget?

Sannhet og løgn om Ukraina

Europe location UKRDet sies så mye løgnaktig om begivenhetene i Ukraina at sannhet fremstår som løgn og løgn som sannhet. I et forsøk på å formidle en del grunnleggende fakta har jeg tillatt meg å skrive følgende punktvise oppsummering av det ukrainske dramaet.

  1. Viktor Janukovitsj er Ukrainas lovlige president. Alle, EU, USA, Russland og alle andre, godkjente valget av Janukovitsj til ukrainsk president i 2010.
  2. Økningen i Janukovitsj' makt som president etter at han var blitt valgt til ukrainsk statsoverhode, som er en av anklagene som har blitt rettet mot ham, skjedde med tilslutning fra et flertall i parlamentet og konstitusjonsdomstolen.
  3. Janukovitsj tok selv initiativ til at Ukraina skulle innlede forhandlinger med EU. Hensikten var utvilsomt å få de vestorienterte velgerne i Vest-Ukraina til i takknemlighet å stemme på ham ved presidentvalget i 2015 (samtidig som han regnet med at folk i Øst-Ukraina uansett ville stemme på ham).
  4. Skal Ukrainas umoderne industri og landbruk klare seg i konkurransen med EU-land, vil Ukraina trenge mange titalls milliarder euro og dollar i hjelp og lån. EU hadde intet å tilby. Ukrainsk tilknytning til EU ville dessuten ha tvunget Russland til å innføre handelshindringer mot Ukraina for å beskytte sitt eget næringsliv. Mesteparten av Ukrainas eksport går til Russland. I motsetning til EU tilbød Russland flere titalls milliarder dollar i form av billig gass, oppkjøp av statsobligasjoner, lån med mer.
  5.  Hadde EU tilbudt Ukraina en avtale som kunne ha holdt ukrainsk økonomi flytende til over presidentvalget i 2015, ville pragmatikeren Janukovitsj uten betenkninger ha underskrevet en slik avtale.

Les mer: Sannhet og løgn om Ukraina